Aydın
DOLAR32.3125
EURO34.8303
ALTIN2397.4
Kontrbus bulvar

Efeler Belediyesi, parklar satılıyor haberlerine açıklık getirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Efeler Belediyesi, parklar satılıyor haberlerine açıklık getirdi
Aydın Duşakabin
Abone ol
Efeler Belediyesi 'parklar satılıyor' haberlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde yayımlanan Efeler Belediyesi parkları satıyor haberine ilişkin, Efeler Belediye yazılı açıklamada bulundu.

 

Efeler Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; 'Adını telaffuz etmek istemediğimiz bir internet gazetesi ile bunlara bağlı sosyal medyalarda çıkan çarpıtılmış ve yalan haberler ile ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek zorunluluğu doğmuştur.

            Belediyemizin parkları sattığı haberleri yapılmış olup söz konusu taşınmazlar 12.01.2001 tarihinde Mülga Aydın Belediyesi tarafından revizyon imar planlarında ‘’ticari alan’’ olarak belirlenmiştir. Yani parkların içindeki ticari alanlar satılacaktır.Ticari alanların bitişiğinde bulunan parklar aynı şekilde vatandaşlarımızın kullanımına devam edecektir.

            Belirtilen söz konusu ticari alanların satış işlemleri ise daha önce yapmış olduğumuz diğer hizmet ve işlemler gibi denetime açık şeffaf bir şekilde 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde açık artırma usulü ile yapılacaktır.

            Ayrıca adı geçen ticari alanlar tapuda kayıtlı arsa vasıflı taşınmazlar olup satışı ile yapılacak ticari işletmelerin istihdam oluşturması ve ilçe ekonomisinin kalkınması amaçlanmaktadır.  

            Her birimizin, her geçen gün artarak hissettiği ülke ve yerel ekonomik şartları dikkate alarak belediye hazır kaynaklarımızın küçük çocuğu olup gündüz bakımevi ihtiyacını mevcut ekonomik koşullarda sağlayamayan ailelerimizin bu hizmeti alması, ev hanımlarımız için hanımevleri, çocuklarımızın ve gençlerimizin daha fazla kitapla iç içe olmalarını sağlayacak kitap kafeler, her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyacağımız psikodestek merkezlerinin daha fazla kitlelere ulaşması için belediye hazır kaynaklarımızın buralarda kullanılması planlanmaktadır. Söz konusu satışlardan gelecek kaynak da aynı şekilde şeffaf ve denetime açık şekilde kamu hizmetlerinde kullanılacaktır.

            Ayrıca özellikle belirtmek gerekir ki; bu ve buna benzer asılsız, mesnetsiz ve çarpıtılmış haberler ile ilçe halkımız en hafif tabir ile aldatılmakta, Efeler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Atay’ın yıpratılması amaçlanmaktadır.

            Bu yanlı ve yalan haberlerin kaynağının kim olduğu tüm Efeler ve Aydın halkı tarafından bilinmektedir.' ifadelerine yer verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doktor Soysal hayatını kaybettiÖnceki Haber

Doktor Soysal hayatını kaybetti

Efeler sanatla açık havada buluşuyorSonraki Haber

Efeler sanatla açık havada buluşuyor

Yorum Yazın

erez

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar