Aydın
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
Kontrbus bulvar

Pehlivan develer Bağarası’nda güreşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pehlivan develer Bağarası’nda güreşti
Aydın Duşakabin
Abone ol
Aydın’da kış mevsiminin en önemli festivalleri arasında yer alan deve güreşleri sezonu devam ederken Bağarası Güreşi’nde arenaya çıkan pehlivan develer kıyasıya mücadele etti.



Aydın’ın Söke ilçesinde gerçekleştirilen Bağarası Deve Güreşi’nde arenaya çıkan pehlivan develer maharetlerini sergiledi. Çalışlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve Aydın başta olmak üzere, çeşitli illerden gelen 120 deve kıran kırana mücadele etti. Sabah saatlerinde daylak güreşleri ile başlayan güreşler akşama kadar devam ederken, panayır havasında gerçekleşen güreşlere vatandaşlar ve devecilerin de ilgisi yoğun oldu. Gerek Aydın’da yetiştirilen gerekse İran’dan getirilen develer zaman zaman çırpma, zaman zaman da sağ ve sol teklerini gösterdi. Baştan sona dostluk müsabakaları şeklinde devam eden güreşlerde kıyasıya mücadele yaşanırken renkli görüntüler de ortaya çıktı. Havanın güzel olmasıyla birlikte hafta sonu tatilini güreşe gelerek değerlendiren vatandaşlar da hem kıran kırana geçen güreşleri izledi hem de ailesi ile birlikte piknik yaptı. Kıyasıya mücadele içinde geçen güreşlerde şampiyonluk kupaları için arenaya çıkan pehlivan develer, güreşseverleri coşturdu. Kıyasıya mücadele sonunda şampiyon develerin sahipleri ise kupalarına kavuştu.



Başkanlar coşkuyla karşılan


Bağarası Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından düzenlenen güreşlere katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan da beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte vatandaşları selamladı. Arenada tur atan Başkan Çerçioğlu, Başkan Arıkan ile birlikte vatandaşlara deve güreşlerinin sembollerinden biri haline gelen yağlıklardan hediye etti. Arenadaki turun tamamlanmasının ardından kendilerine ayrılan bölgeye geçen başkanlar, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Pehlivan develer Bağarası’nda güreşti

Pehlivan develer Bağarası’nda güreşti

Pehlivan develer Bağarası’nda güreşti


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Açan papatyalar muhteşem görüntü oluşturduÖnceki Haber

Açan papatyalar muhteşem görüntü oluştur...

Çocuk Dostu Başkanla aynen devamSonraki Haber

Çocuk Dostu Başkanla aynen devam

Yorum Yazın

erez

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar