Aydın
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Kontrbus bulvar

Altında şok düşüş! Nedeni ortaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altında şok düşüş! Nedeni ortaya çıktı
Aydın Duşakabin
Abone ol
Ons altın fiyatı dün 1939,59 dolar ile 2 ayın en düşük seviyesini gördü. Piyasa, haftanın son işlem gününe girilirken doların artan baskısıyla art arda üçüncü hafta düşüşünü sürdürüyor. Peki düşüşün altında yatan sebep ne? İşte detaylar...

Altın, ons başına 1.950 dolar civarına yerleşti. Fiyat tabelası, ABD faiz oranlarının önceden tahmin edilenden daha uzun süre yüksek kalabileceğine dair artan beklentiler arasında doların baskısıyla art arda üçüncü hafta düşüşünü sürdürecek gibi görünüyor.

FED'DEN FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİSİ

Bu hafta bir dizi veri, ABD ekonomisinin Fed'in agresif sıkılaştırma kampanyası karşısında bile dayanıklılığını koruduğunu gösterdi. Birkaç Fed yetkilisi, enflasyon nedeniyle daha fazla faiz artırımını destekledi, ancak bazı üyeler yavaşlayan büyümenin daha fazla sıkılaştırma ihtiyacını azaltabileceğini öne sürdü.

Bu arada, yatırımcılar sabırla Washington'da devam eden borç tavanı müzakerelerine ilişkin güncellemeler geliyor. Kaynaklar, ilerleme kaydedildiğini ve paydaşların sadece 70 milyar dolarlık harcama üzerinde anlaşmaya ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

ALTINDA KRİTİK SEVİYE

Altın fiyatları, dün teknik tüccarların bir hisse senedi veya emtianın geçici eğilimini belirlemek için bir ölçüt olarak kullandıkları 100 günlük hareketli ortalamanın 0,50 dolar altındaki 1939 dolar kritik seviyesine kadar düştü.

NEDEN 1​​​​

Borç tavanı krizini çözecek olası bir anlaşma, altının art arda dördüncü gününde önemli ölçüde düşmesine neden oldu.

ABD Başkanı Joe Biden ve kongredeki üst düzey Cumhuriyetçi Kevin McCarthy dün, temerrüt riskini ortadan kaldırmak için ayıracak çok az zamanları kalırken, harcamaları kısmak ve hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını yükseltmek için bir anlaşmaya yaklaşıyor gibi görünüyordu.

NEDEN 2

ABD işgücü piyasası, ilk kez işsizlik maaşı için yapılan başvuruların üst üste ikinci haftada piyasa beklentilerini aşarak iyileşme belirtileri göstermeye devam ermesiyle altında bir satış dalgasına yol açtı.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 229 bin ile beklentileri aştı.

NEDEN 3

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya, dün büyüme rakamlarında ikinci kez üst üste çeyreklik daralmayı gördü ve teknik resesyon anlamına gelen veri Euro'da güç kaybına, Dolar'da güç kazanımına yol açtı.

ALTINA MORAL OLAN VERİ

ABD'de bekleyen konut satışları Nisan'da değişmedi, altın fiyatı bazı kayıpları telafi etti. 

Bekleyen konut satışlarının hayal kırıklığı yaratmasıyla altın fiyatları yükseldi.

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) yaptığı açıklamada, ABD'de bekleyen konut satışlarının Mart ayındaki yüzde 5,2'lik düşüşün ardından Nisan ayında yüzde 0'a geldiğini söyledi. Konsensüs tahmini yüzde 0,5'lik bir artış çağrısında bulundu.

Bekleyen konut satışları endeksi geçen ay 78,9'da kaldı ve Mart ayına göre değişiklik göstermedi. Yıllık bazda, bekleyen konut satışları Nisan 2022'ye göre yüzde 20,3 düştü.

ALTINDA SON DURUM

Saat 08:45 itibarıyla ons altın fiyatı 1.950 dolar seviyesindeyken yurt içi piyasada gram altın ise 1.251 TL.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın 2. Lig için kenetlendiÖnceki Haber

Aydın 2. Lig için kenetlendi

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?Sonraki Haber

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Yorum Yazın

erez

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar