© Aydın Kritik 2021

ADÜ’de rektör adayları belli olmaya başladı

Önümüzdeki ay rektör adaylığı başvuruları gerçekleşek olan Adnan Menderes Üniversitesi’nde rektör adayları üniversite koridorlarında konuşulmaya başladı.

 

 

 Mevcut rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yeniden aday olacağı bilinen rektörlüğe, bir çok sürpriz isim var. Ankara kulislerinden edinilen bilgiye göre, rektör olma ihtimaline kesin gözüyle bakılan Söke İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çetin’in yanı sıra, iddiaya göre mühendislik fakültesi içerisinde konuşulan eski rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın desteklediği Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Bozdağlıoğlu ve edinilen bilgiye göre bir süre önce Aydın Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevinden rektör adaylığı için istifa ettiği bilinen ve mevcut rektör Aldemir tarafından istifası kabul görmediği halde meslek yüksek okuluna uğramayan Prof. Dr. İlyas Karabıyık rektör adaylığı için kolları sıvadı.

Ocak ayı itibariyle görev süresi biten Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in görevine devam edip etmeyeceği ve yerine kimin atanacağı Adnan Menderes Üniversitesi  akademiylenleri arasında merak konusu oldu. Son söz atama kararını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER